Blog
sep 09

Aanvallende rupsen

Claimshulp.nl helpt bij het vinden van de gulden middenweg

 ,,Claimshulp.nl heeft sinds 2009 honderden mensen met claimproblemen die om de tuin werden geleid door de verzekeraar geholpen. Wij begrijpen uw frustratie en het gevoel van onrecht dat u heeft. U wilt gewoon waar u recht op heeft. Niets meer, niets minder. Dat willen wij ook. Daarom staat het team van meer dan 35 schade-experts, advocaten en verzekeringsspecialisten u terzijde in de afhandeling van uw schade.’’
Roelof Radstaake van Claimshulp.nl bespreekt de volgende waargebeurde case over de buxussen van Johan Struik waarin er een gulden middenweg wordt gevonden.

BUXUS

Johan Struik, uiteraard is de naam van de client van Claimshulp.nl gefingeerd, bewoont maar liefst drie panden naast elkaar. De panden zijn al jaren in de familie en de ouders van Johan waren echte liefhebbers van buxussen. Deze struiken kunnen in allerlei vormen worden gesnoeid en dat is dan ook gebeurd. De tuinen rondom de woningen staan vol buxushagen en buxus sculpturen. Er zitten ware kunstwerken tussen. Buxussen kunnen lang en gelukkig leven, tenzij ze aangevallen worden door rupsen.

NOODLOT

En dat gebeurt op een kwade dag. In no-time is er van de buxussen niets anders meer over dan hopeloze gele en kale struikjes. Want dat doen die buxusrupsen en er schijnt geen kruid tegen gewassen. Een leven lang verzamelen, verzorgen, snoeien en trots zijn op, is zo maar opeens verloren gegaan. Johan vindt het verschrikkelijk en wil zo veel mogelijk herstellen en opnieuw laten planten. Daar zitten echter haken en ogen aan.

VERZEKERING

De all-risk polis van Johan Struik heeft een dekking waarbij alles is verzekerd tenzij met name uitgesloten. En ja hoor, één van die met name genoemde uitsluitingen is dus ongedierte. Toch is de verzekeraar zo aardig om een expert in te schakelen nadat Johan de schade heeft gemeld. Deze expert neemt echter niet de moeite om persoonlijk te gaan kijken maar constateert op basis van Google Streetview beelden dat er van de eens zo kunstige en vooral enorme buxussen niets meer over is. Ook denkt hij dat een 25 meter lange buxushaag net zo goed kan worden vervangen door-goedkopere- kubussen. Fijn ook, nu juist groene tuinen zo worden gepromoot.

OFFERTE

Johan Struik heeft inmiddels door een erkend hovenier een offerte laten maken voor herstel van zijn geliefde struiken. Die offerte bedraagt € 18.000, –. De schade-expert van de verzekeraar houdt het op € 5000,–. Moet gezegd dat dat bedrag meteen en zonder protest door de verzekeraar wordt uitbetaald. Maar meneer Struik voelt zich toch behoorlijk benadeeld en schakelt Claimshulp.nl in. Deze vraagt een verklaring van de tuinman dat de buxussen wel degelijk werden onderhouden en gesnoeid. Tegen die rupsen is zoals eerder gezegd geen kruid gewassen, die smikkelen rustig door als ze eenmaal neergestreken zijn. En wat ook aan de orde is, of dat nu leuk is of niet: het heeft geen nut de buxussen te vervangen. Die rupsen zijn hardnekkig en het risico van wéér zo’n massale aanval is groot.

GULDEN MIDDENWEG

Er moet daarom een gulden middenweg gevonden worden. In overleg met de expert van verzekeraar wordt een voorstel neergelegd die voorziet in een verhoging van € 5.000,– naar € 12.000,– zonder herstelverplichting. Verzekerde is daarmee vrij in het vinden van een alternatief voor de aangevallen tuin. Johan Struik is nog steeds niet blij, het levenswerk van zijn familie is verruïneerd, maar accepteert deze regeling toch. Hij kan niet anders want emotie is niet in geld uit te drukken. Het schadebedrag wordt in de akte van taxatie vastgelegd waarmee deze bindend is voor verzekeraar.

Ook niet tevreden met de uitslag van een geleden schade? Ook het gevoel om de tuin te worden geleid? Of gewoon door de bomen het bos niet meer zien? Neem dan contact op met Claimshulp.nl.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *