Blog
sep 30

Die auto is helemaal niet total loss!

Helaas mevrouwtje, die auto is total loss…

Claimshulp.nl helpt bij het claimen van de verzekeringsuitkering waar gewoon recht op bestaat. De taal van verzekeraars en schade-experts is vaak ingewikkeld en onduidelijk. Juridisch jargon, contra-expertise, verzekeringstechnische termen; dat kan verwarrend zijn. En zelfs bij een autoschade kunnen de verzekeringstechnische kreten je van de wijs brengen. Vooral als je toch al een tikkie aangeslagen bent want zo’n auto raakt niet vanzelf beschadigd. En dan hoor je: ,,Helaas mevrouwtje, die auto is lotal loss…’’

Zware aanrijding en schrik

Rachel van der Molen heeft een zware aanrijding gehad vlak na de Velsertunnel in Beverwijk. Enorme schrik, wegslepen auto, verdrietig want trots op haar auto. Zo werkt het namelijk. Haar Fiat is all risks verzekerd, dus dat houdt haar op de been. Verder loopt de verzekering op aanschafwaardegarantie.

  • Aanschafwaardegarantie of nieuwwaarderegeling betekent dat je autoverzekering bij total loss of diefstal een bedrag uitkeert dat hoog genoeg is om een soortgelijke nieuwe auto te kunnen kopen. Daarvoor moet je dan wel beperkt casco of allrisk verzekerd zijn.

Totall Loss en paniek

Door de verzekeraar van Rachel wordt een expert ingeschakeld. Deze gaat biedingen opvragen bij opkopers omdat hij vermoedt dat de Fiat van Rachel totaal verloren gaat. De expert van verzekeraar stelt vast dat de poliswaarde , de aanschafwaarde dus, minus het bod van de opkoper minder is dan de herstelkosten. Volgens zijn berekeningen gaat het voertuig dus total loss en moet Rachel haar auto afstaan aan de opkoper. Rachel raakt een beetje in paniek.

  • Technisch total loss: De auto is zo erg beschadigd dat deze niet meer gerepareerd kan worden. Economisch total loss: de reparatiekosten zijn hoger dan de waarde van de auto, bepaald door de dagwaarde van je auto (voor het ongeluk) en de restwaarde (na het ongeluk). De aanschafwaarde van je auto is het bedrag dat je hebt betaald voor de auto toen je deze kocht. Opkopers bepalen wat de waarde na total loss is. Accessoires die al in de auto zaten toen deze van de fabriek af kwam, worden ook meegeteld bij de aanschafwaarde. Heb je echter daarna nog accessoires laten aanbrengen, dan vallen deze niet onder de aanschafwaarde.

Claimshulp.nl biedt hulp 

Maar Rachel wil haar auto helemaal niet kwijt, ze wil dat de Fiat wordt gerepareerd. Dus ze roept de hulp van Roelof Radstaake van Claimshulp.nl in, deze loste ook een ‘gevalletje waterschade’ voor haar vader op. Claimshulp.nl. schakelt een contra expert in. Deze benadert de opkoper en die kijkt nogmaals naar het vermeende ‘wrak’, de geliefde Fiat van Rachel. De opkoper trekt zijn bod in en doet een veel lager bod. Hierdoor verandert de hele schadeberekening.

Herstellen en dolblij 

In de nieuwe schadeberekening gaat de auto namelijk niet total loss, maar kan deze gewoon hersteld worden. Rachel is dolblij dat ze haar auto gewoon kan houden en de Fiat wordt hersteld. Rachel vermijdt als het even kan een tochtje naar Beverwijk of neemt liever de pont vanaf IJmuiden. De schrik zit er nog in maar dat zal op den duur wel overgaan.

Weer een waargebeurd verhaal over een schade die op het eerste gezicht logisch en verzekerd was. Maar een schade die zonder de hulp van Claimshulp.nl toch anders was afgelopen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *