Blog
sep 16

Een stinkende bende

Het goed gefundeerde verweer van Claimshulp.nl geeft frisse lucht

 Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, in dit geval de kruipruimte. Een verkeerde constructiekeuze van een aannemer of een plotseling lek.  Daar sta je dan tot je enkels in de stinkende ellende. Maar je bent goed verzekerd toch? Claimshulp.nl helpt als de verzekeraar je letterlijk in de sh*t laat zitten.

VERENDE VLOEREN

Het gezin Schimmelpenninck woont naar volle tevredenheid in zo’n leuk jaren ’30 huis in Broek in Waterland. De vloeren zijn van hout en zoals gebruikelijk bevinden de afvoeren van riolering, de elektraleidingen en de waterleiding zich in de kruipruimte van de woning. Een plek waar je nooit komt want waarom zou je? Totdat de vloeren beginnen te veren, en niet zo’n klein beetje ook. De heer des huizes, Simon, gaat toch maar eens met een zaklantaarn de kruipruimte in en krijgt de schrik van zijn leven.

LEKKENDE RIOLERING

Hij staat namelijk meteen tot aan zijn enkels in de stinkende drek. De rioleringsafvoer is lek en is dat blijkbaar al een tijdje. De kruipruimte is gewoon een open riool en de hele bodem is bedekt met datgene wat een mens nu eenmaal in een riool loost. Plus dat er een web van schimmels is ontstaan dat in de loop der tijd in de houten balken is getrokken. Dat verklaart de verende vloeren, de balken zijn gewoon verrot.

UITSTROMING

In de opstalpolis van Simon staat dat er absoluut sprake is van een verzekerd evenement. Uitstroming uit rioleringsleidingen. Simon wordt dan ook een beetje desperaat als zijn verzekeraar niet eens niet eens een expert inschakelt om de ravage op te nemen en de schade volledig afwijst. Er is wel sprake van een verzekerd evenement, het uitstromen uit de rioleringsleidingen, maar de woning zelf heeft geen schade opgelopen. De schimmel wordt namelijk afgedaan als ‘langzaam werkende invloeden’. En dat wordt niet gezien als schade aan de woning. Lekker dan.

Simon Schimmelpenninck heeft via een kennis gehoord van Roelof Radstaake van Claimshulp.nl en roept zijn hulp in. Claimshulp.nl op zijn beurt regelt meteen een eigen expert die de schade gaat bekijken. De expert komt tot een schadebedrag van € 16.000 voor het reinigen van de kruipruimte en het vervangen van de balken.

DIRECTIEKLACHT

Maar deze constatering is niet voldoende natuurlijk. Claimshulp dient een directieklacht in. Weet u het nog uit vorige gevallen? Want: – en nu wordt het even technisch-, een beroep doen door verzekeraar op langzaam werkende invloeden mag namelijk alleen als dit de oorzaak is van de schade. En de schimmel was het gevolg van het verzekerde evenement. Bent u er nog? De schimmel is dus wel degelijk een schade toebrengende factor.

GEFUNDEERD VERWEER

Het beroep van Claimshulp.nl slaagt gelukkig. De verzekeraar van Simon erkent dat ze in eerste instantie een verkeerd standpunt hebben ingenomen. Ze sturen weer geen eigen expert maar nu is dat wel prima want ze accepteren het bedrag wat de expert van Claimshulp heeft berekend. De stinkende bende wordt opgeruimd en Simon is opgelucht.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *