Gevalletje waterschade
aug 05

Gevalletje waterschade

HULP BIJ HET VERHALEN VAN SCHADE

Onder de naam claimshulp.nl – schadebegeleiding en juridisch advies- bieden wij met ons team van advocaten, experts en verzekeringsspecialisten hulp aan particulieren, bedrijven en klanten van verzekeringsadviseurs. Hulp bij schades die onoplosbaar lijken omdat de verzekeraar de schade afwijst of niet eens in behandeling neemt. En dat komt vaker voor dan men denkt. Claimshulp.nl in Alkmaar verhaalt schades, verricht contra-expertises en adviseert over juridische zaken. Schadecoach Roelof Radstaake is als ervaren verzekeringsexpert altijd op zoek naar de waarheid. Zodat je krijgt waar je recht op hebt.

GEVALLETJE WATERSCHADE

Het volgende verhaal is schrijnend en maar een van de gevallen waarbij mijn klant echt wanhopig en gedesillusioneerd was. ,,Ik ben toch gewoon verzekerd’’, is een opmerking die ik vaak hoor. Men beseft niet eens dat een schadeclaim afgewezen kan worden op verkeerde en onterechte gronden. Men realiseert zich niet dat verzekeraars in principe liever niet dan wel willen uitbetalen en bij afwijzing weet men niet meer hoe te handelen. Deze dame laat het er echter niet bij zitten en schakelt claimshulp.nl in.

CONSTRUCTIEFOUT

Mevrouw, laten we haar Ellen noemen, huurt een appartement op de bovenste etage van een complex in Amsterdam. Ze woont daar met haar twee kindjes en, laten we het maar zeggen zoals het is, heeft het niet erg breed. Door achterstallig onderhoud van de VVE (Vereniging van eigenaren) raken de hemelwaterafvoeren verstopt. De regenpijp en alles wat daar bij hoort dus. Het gevolg is dat het dak overloopt op het balkon van Ellen, balkon overstroomt en het water komt de woning in. De schade aan vloer en meubels is aanzienlijk. Daar komt nog bij dat de gevolgen van waterschade niet eens onmiddellijk zichtbaar zijn en dat de vloer alsnog kan gaan bobbelen en scheuren.
Nu is Ellen, dacht zij, gewoon goed verzekerd dus claimt de schade bij haar verzekeraar. Deze schakelt niet eens een expert in om de schade te bepalen maar wijst de schade af onder de noemer ‘constructiefout’. Ellen roept mijn hulp in. Ik voer in een directieklacht aan dat er zeer zeker geen sprake is van een constructiefout en dat überhaupt mijn klant als huurder geen verantwoordelijkheid draagt voor het onderhoud van het gebouw waar ze in woont.

EXPERT

Er wordt alsnog een expert ingeschakeld, Claimshulp.nl wordt als contra-expert aangemeld en de schade wordt vastgesteld op € 11.565,00. Niet niets dus en zeer welkom, meubels en vloer kunnen vervangen worden met dit geld. Plus dat mijn kosten aanvullend door verzekeraar moeten worden betaald. Doordat Claimshulp.nl zich hard maakte voor Ellen en de juiste wegen wist te bewandelen is er ook geen discussie meer over een al dan niet een constructiefout, iets waar men als huurder overigens geen boodschap aan heeft.

MAKKELIJK

Dit lijkt, zo in een verhaaltje, een makkelijk geval. Dat was het voor Ellen zeer zeker niet. De taal van verzekeraars en schade-experts is vaak ingewikkeld en onduidelijk. Juridisch jargon, contra-expertise, verzekeringstechnische termen; dat kan verwarrend zijn. Maar wij zijn Claimshulp.nl en wij helpen u graag verder. In begrijpelijke taal, persoonlijk en -meestal- zonder kosten of tegen een eerlijke en doorzichtige prijs, die niet opweegt tegen de ellende, frustratie en verwarring die het claimen van een verzekeringsuitkering waar gewoon recht op is met zich mee brengt.

Ook hulp nodig? Neem contact met ons op en krijg waar je recht op hebt. 

About The Author

2 Comments

  1. Arjan de Nood
    augustus 7, 2019 at 4:20 pm · Beantwoorden

    Bovenstaande schade is voor ons dagelijkse kost. Helaas maar waar. Mvg Arjan de Nood 112contra.nl

  2. Verhalen van waterschade
    augustus 23, 2019 at 10:30 am · Beantwoorden

    Het blijft goed te zien dat steeds meer mensen zich beseffen dat ze er niet alleen voor hoeven te staan. Ontzettend fijn dat mensen toch wel ‘gewoon’ geholpen worden wanneer ze het niet meer zien zitten. Het blijft verbazingwekkend dat verzekeraars voor zulke grote grote waterschades in de eerste instantie geen schade experts willen langssturen. Ellen is zeker niet de eerste.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *