WAT DOET CLAIMSHULP EN WAT ZIJN EVENTUELE KOSTEN?

hoe werkt Claimshulp :
Wij staan een persoonlijke aanpak voor. Maar we kunnen van lucht niet leven. Wij zijn daarom genoodzaakt onze kosten bij u in rekening te brengen maar als dit mogelijk is zijn wij ook niet te beroerd deze kosten voor u te gaan verhalen bij de veroorzaker van de ellende.

Lees hieronder een uitleg over onze kosten.

contra expertise? 

Onder het kopje “contra expertise” hebben wij uitgelegd wat contra expertise is en wat Claimshulp hierin kan betekenen. De ervaring leert dat schadevergoedingen na inschakeling van de contra expert altijd hoger uitpakken dan eerder voorgesteld.

Verzekeraars vergoeden in de regel onze kosten volledig. Maar ze kunnen wel stellen dat een deel van de kosten niet zijn ter vaststelling van schade, maar voor belangenbehartiging. Het is dus geen automatisme dat altijd onze kosten door verzekeraar worden vergoed.

Dit komt echt heel zelden voor en de kans is klein, maar niet geheel onmogelijk. Het kan zijn dat wij na afloop van de schade u alsnog een rekening sturen voor de extra gemaakte kosten die niet door verzekeraar worden vergoed. 

Directieklacht procedure: (fixed fee € 605,00 inclusief btw).

U heeft uitsluitend recht op een contra expert als de schade onder de dekking van de polis valt. Is de schade afgewezen, dan is er ook geen dekking voor de kosten van de contra expert. Dan is de directieklacht procedure de enige oplossing.

Als u een afwijzende beslissing van een verzekeraar aan wilt vechten dan gebeurt dit via een directieklacht. Ook als u het voornemen heeft naar het Kifid of de Rechter te gaan is voorafgaand de directieklacht verplicht.

Op basis van jarenlange ervaring hebben wij gemerkt dat na de directieklacht vaak de zaak alsnog naar volle tevredenheid wordt opgelost. Voor een directieklacht procedure geldt een fixed fee van € 605,00 inclusief btw en exclusief onderzoekskosten om de feiten te verzamelen die nodig zijn voor deze klachtprocedure.

Is er een aanvullende expert nodig, dan wordt deze berekend op het algemene uurtarief (zie hiervoor onder “algemeen”) bij bevoorschotting van voorschotten van € 750,00 ex btw (€ 907,50 in btw).

Aansprakelijkheid: (voorschot € 1.512,50 inclusief btw).

Loopt u schade op door toedoen van een ander, dan moet de schade verhaald worden op de veroorzaker. Het aansprakelijk stellen en de gehele schuldvraagdiscussie doet u zelf of -als u die heeft- uw rechtsbijstandsverzekering. In de regel is er een expertiserapport nodig en uit ervaring weten wij dat rechtsbijstandsverzekeraars die op voorhand niet vergoeden. Heeft u geen rechtsbijstandsverzekering, lees dan hieronder bij ‘overige consumentengeschillen’.

Voor dit expertiserapport, waarvoor het algemene uurtarief geldt (zie onder “algemeen”), geldt een eerste voorschot voor expertise van € 1.250,00 exclusief btw (€ 1.512,50 inclusief btw) tenzij anders afgesproken. Dit rapport kan dan door uw rechtsbijstandsverzekering worden gebruikt.

Wij kunnen de hele procedure ook namens u voeren. Hiervoor rekenen wij dan aanvullend een voorschot van € 907,50 inclusief btw. 

Verhalen autoschade na een aanrijding.

Met betrekking tot verhaalschades voor motorvoertuigen hebben wij een samenwerking met onze partner 112schade.nl. Deze zijn gespecialiseerd in het verhalen van aanrijdingsschades e.d. in het verkeer. Klik op de link om doorgeschakeld te worden naar hun aanmeldpagina. 

Overige consumentengeschillen: (fixed fee € 907,50 inclusief btw). 

Voor alle overige consumenten geschillen die buitengerechtelijk (dus zonder gerechtelijke procedure) kunnen worden opgelost kennen wij een fixed fee van € 907,50 inclusief btw (€ 750,00 excl. btw) waarvoor de buitengerechtelijke procedure gevoerd kan worden. Dit varieert van burengeschillen tot wanprestaties en slecht geleverd werk.

Wel komen hier nog -indien noodzakelijk- separaat expertisekosten bij als er een deskundige moet worden ingeschakeld. Deze tarieven, afgestemd op uw specifieke probleem, worden dan separaat met u besproken.

Algemeen:

Ons basis uurtarief is € 135,00 per uur exclusief btw + € 0,60 cent per kilometer. 

directieklachten: opstellen klacht zelf is een fixed fee van € 605,00 incl. Uurtarief expertise € 135,00 excl. btw + € 0.60 per kilometer.

Aansprakelijkheid: uurtarief € 135,00 excl. btw voor de begeleiding en uurtarief € 135,00 excl. btw + € 0,60 per kilometer voor een eventueel expertiserapport.

error: Content is protected !!