Welkom bij Claimshulp

JE MOET KRIJGEN WAAR JE RECHT OP HEBT. WIJ ZORGEN DAARVOOR.

Nieuwe ontwikkeling

Claimshulp is groter gegroeid. Door een enorme ontwikkeling in het aantal opdrachten dat te maken had met juridische kwesties, waaronder zaken die te maken hadden met rechtszaken met een belang van minder dan € 25.000,00, zaken met betrekking tot verhalen van schades, begeleiding van bouwkundige kwesties en discussies met verenigingen van eigenaren en wooncorporaties had Claimshulp behoefte aan meer kennis in eigen huis. 

Na overleg is er besloten om dhr. mr. N (Niels) van Holland van De Schadeclaimjurist.nl in te lijven en onder de vlag van Claimshulp te brengen. Claimshulp heeft thans een volledig palet aan diensten die ten behoeve van klanten in stelling kan worden gebracht. Van de start van de begeleiding tot aan de Rechter. 

Bovendien is de samenwerking met Vulpes Advocaten uitgebreid met een samenwerking met advocatenkantoor De Koning Vergouwen Advocaten in Amsterdam. Deze hebben onder meer specialisaties op het gebied van onroerend goed (met huurrecht in het bijzonder), contracten recht en aansprakelijkheidsrecht. Ook is dit kantoor een specialist in VvE kwesties. 

Met name dit laatste onderdeel levert in de praktijk namelijk steeds meer kwesties op. Heeft u problemen met uw Vereniging van Eigenaren, bent u onderdeel van een slapende VvE en wilt u weten wat de gevolgen zijn? Heeft u schadediscussies met Verenigingen van Eigenaren? Dan kunt u nu ook bij ons terecht.  

 

Over Ons

Claimshulp is opgericht in 2009 (toen onder de naam CSC Europe) en bestaat inmiddels meer dan 15 jaar. In die jaren hebben wij vele honderden mensen en bedrijven geholpen met hun schadeclaim. Claimshulp is uniek. Samen met netwerkpartners heeft Claimshulp meer dan 75 jaar ervaring in huis.

Wij zijn het enige bedrijf in Nederland dat inziet dat een contra-expert een expert is op zijn vakgebied maar verder weinig juridische kennis heeft. En juristen/advocaten hebben weer geen verstand van schade- en oorzaakvaststelling.  Dat leidt ertoe dat contra-experts in het geval van een dekkingsdiscussie vaak met hun mond vol tanden staan. En juristen vergeten weer dat het misschien eerst handig is om eerst de contra expertiseprocedure te voeren. 

Wij gaan verder. Wij weten wel hoe schade en oorzaak vast te stellen EN te discussiëren met een verzekeraar. Wij winnen dus veel zaken omdat we vooraf de beste route kunnen beoordelen. Een gewonnen zaak kost onze opdrachtgevers helemaal niks. De verzekeraar of tegenpartij moet de kosten namelijk betalen.

En is er externe kennis nodig op expertisegebied of juridische kennis, dan werkt Claimshulp samen met vakmensen die dit onderdeel van de strijd als geen ander beheersen

R. M. (Roelof) Radstaake
Na jaren op de schadeafdeling van diverse verzekeraars te hebben gewerkt ben ik Claimshulp begonnen.
Ik begon me namelijk te ergeren aan management dat doodleuk zei: er moet meer afgewezen worden want de schadelast is te hoog. Zo werkt het natuurlijk niet. Uit die irritatie ben ik Claimshulp begonnen. En met succes. Al ruim 15 jaar sta ik particulieren en bedrijven met veel plezier en succes bij. Ondanks dat verzekeraars niet direct staan te juichen als ze mij zien, is de samenwerking toch goed. Ik werk namelijk met open vizier en ben flexibel daar waar dat nodig is.

K.J.M. (Kiki) Tamis

Na een studie internationaal en europees recht ben ik me gaan verdiepen in het verzekeringsrecht. Gaandeweg begon ik me te interesseren in het onrecht dat verzekerden werd aangedaan door het enorme kennisverschil tussen schadebehandelaars, die veel ervaring hadden in de protocollen, opgelegd door de ‘grote jongens’ bij verzekeraars, om toch vooral schade niet te hoeven betalen en de verzekerden, die weinig kennis hadden en toch vertrouwden op die nette jongens (experts) dat die vooral hun belangen behartigden. Maar achteraf van de koude kermis thuiskwamen toen de schade na ampel onderzoek werd afgewezen op basis van verzonnen argumenten. Ik heb toen besloten me in te gaan zetten voor de slachtoffers van dit onrecht door het juridisch spel in hun voordeel in te gaan zetten. 

Mr. N. (Niels) van Holland

Na het succesvol afronden van mijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden ben ik bij verschillende verzekeraars aan de slag gegaan. Na ongeveer 15 jaar voor verschillende verzekeraars te hebben gewerkt in verschillende functies had ik de overstap gemaakt naar een expertisekantoor. Toen dat kantoor werd overgenomen ben ik voor mezelf begonnen en wederom met Roelof Radstaake gaan samenwerken.

Die samenwerking beviel zo goed dat we recent samen een BV hebben opgericht. Ik heb verschillende taken bij Claimshulp. Ik voer contra expertises uit en ik voer juridische discussies met verzekeraars of andere partijen als woningbouwverenigingen en VVE’s. Ik heb ook de nodige proceservaring dus waar nodig breng ik een zaak voor de rechter.

Claimshulp

De voordelen van werken met Claimshulp.nl

Juridisch advies

Wonen

Voertuig

Zakelijk

Inspectie

Review

P. Hoezen

Schade Afhandeling

Vlot, vriendelijk, deskundig en behulpzaam. Kortom: Precies wat je in zo'n geval nodig hebt! Veel dank aan Roelof Radstaake!

Truus & Lambert

Waterschade

Heer Roelof ,Dank U wel dat U voor ons bij onze verzekerings maatschappij voor ons recht heeft gestreden. Wij zijn Dankbaar voor het Goede Resultaat. Truus van Walstijn en Lambert van Wanrooij. U heeft ons veel zorgen uit handen genomen. Een fijne jaarwisseling En een Voorspoedig 2022.

A. De Vries

Advies Haalbaarheid

Verzekeringskwestie. Na verzoek om contra expertise over verzekeringskwestie helder en duidelijk advies ontvangen over claim en haalbaarheid door R.M Radstaake. Professioneel, duidelijkheid vooraf en transparant zowel in (inhoudelijke) argumentatie alsmede communicatie.

Henny

Wegens een conflict met de verzekering claimshulp ingeschakeld, snelle reactie op de mail aanvraag. Deskundig, goede expertise, weet snel waar het over gaat en weet waar hij over spreekt. Fijn in omgang thuis in het huisbezoek.. goed advies gegeven en zelf mee beken met een andere zaak en ons op de juiste weg en contact gebracht. I, beveel u daarom claimshulp van harte aan. Kunnen vele nog een voorbeeld aan nemen. Dankje wel Roelof.

A.J (Ton) Slot

Na wolkbreuk eind juni 2020 stond de kelder onder mijn praktijk 40 cm onder water. Verzekeraar hield vast aan oorzaak grondwater, ondanks raadpleging van diverse deskundigen, die oorzaak bij overtollig regenwater ( ruim 4 uur onafgebroken stortbuien ) legden. Na ontstane patstelling Claimshulp ingeschakeld. Roelof Radstaake heeft in zeer korte tijd een opening kunnen maken in deze patstelling, waardoor verzekeraar zijn aanvankelijke opstelling moest corrigeren en na enkele maanden toch verzekeringsgelden heeft moeten uitkeren. Mijn complimenten voor de autonome, daadkrachtige opstelling van Roelof in deze, Chapeau !

N El Farh

ik ben jarenlang in de steek gelaten door mijn woningbouw vereniging, toen eindelijk de lekkages hersteld waren en ik het huis wilde gaan opknappen, ging de verzekering moeilijk doen omdat ik geen bonnen meer had. wilde mij maar 35% uit betalen Claimshulp heeft dit hersteld.

Tannaz

Hulp Bij Afwikkeling Schade

De verzekering van de tegenpartij zei dat ik deels aansprakelijk was en dus de helft van het schadebedrag moest betalen. Roelof van Claimshulp heeft me uitstekend bijgestaan, waardoor ik niks heb hoeven te betalen en alles vergoed kreeg. Hij reageert super snel en is deskundig en attent. Ik raad iedereen aan om hem in te schakelen.

Henny, Frieda, Mariëlle, Marc

Roelof is een man met korte lijnen en to de point, Makkelijk benaderbaar, zaken deskundig. Onderscheid in hoofdzaak en bijzaak. Komt zijn afspraken goed na. Hij heeft ons samen met de buren begeleid in de waterschade opgelopen door vervangen van het oude dak naar het nieuwe dak. De zaak is bij Roelof in goede handen. Nu ligt het bij de jurist. En Roelof draait op de achtergrond mee. Wij bevelen u Claimshulp met Name Roelof dan ook van Harte aan. Kunnen vele nog iets van leren.

Leontine

Bij schademelding bij verzekeraar voor mijn ouders in een appartement begon de verzekeraar lastig te doen. Claim afwenden op de VVE. Nu heb ik door studie genoeg kennis en wist dat ze het feitelijk onjuist hadden. Ze per direct een keuze gegeven: of u neemt nu de claim in behandeling of ik schakel Claimshulp in. Nog gingen ze niet over tot actie. Vervolgens Claimshulp ingeschakeld en binnen no-time was alles in kannen en kruiken geregeld. De druk van Claimshulp is schijnbaar genoeg om de verzekeraar tot actie te laten bewegen. Dus mijn advies, weigert een verzekeraar, schakel direct Claimshulp in. Zij nemen al je zorgen uit handen. Echt super tevreden over alle mensen die ons hielpen!

Heeft u nog een vraag?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Via onderstaande contactformulier of bel 06-14182023.

error: Content is protected !!