Blog
nov 25

Stormachtige onderhandelingen

Stormachtige onderhandelingen

Je bent goed verzekerd en denkt er verder niet over na. Tot de storm opsteekt en de verzekeringstechnische termen je om de oren vliegen. Tot verzekeringsexperts het niet met elkaar eens zijn en niet willen onderhandelen. Schakel dan Claimshulp.nl in en laat de onderhandelingen aan hen over. Dan hoef je het geweld van die storm niet zelf te ondergaan.

Het geweld van de storm

Anton Bouman en zijn gezin hadden net hun mooie nieuwe woning in Almere betrokken en waren nog druk bezig met opknappen en klussen. De houten schutting rond de tuin was gelukkig nog in goede staat dus dat had geen haast. Tot de storm van 18 januari 2017 opstak en ook de tuin van het gezin Bouman trof. De storm, misschien weet je het nog, was vreselijk.  Een groot deel van de schutting begaf het dan ook. Diverse palen knapten op grondniveau af en anderen waaiden los. De schutting stond daarna ernstig te klapperen.

Storm in een glas water

Bouman maakte zich niet zo ongerust. Hij was goed verzekerd en belde zijn opstalverzekeraar. Deze stuurde een expert. De beste man overzag de schade en vond dat het allemaal nogal meeviel. ,,De afgebroken palen op grondniveau waren toch al aan vervanging toe en de rest kunt u best zelf rechtzetten. Een paar panelen vervangen en klaar. Storm in een glas water. ‘’ De expert vond het met een schadevergoeding van € 600,00 ruim betaald.

Verrot

Anton was het daar totaal niet mee eens. Hij was trots op zijn nieuwe huis en een pietje precies en kon met het oordeel dat de schutting eigenlijk al verrot was niet leven. Dus hij schakelde Claimshulp.nl in als contra expert.  De expert van Claimshulp constateerde dat de afgebroken palen absoluut niet verrot waren en dat enkele weliswaar konden worden rechtgezet, maar dat hier ook tijd in ging zitten. Met name de achterwand en de poortdeur moesten volledig worden vervangen. Er werd een offerte voor volledige vervanging aangevraagd en deze kwam op € 2.700,00. Dat is nogal een verschil.

Onwrikbaar

Er werd overleg gepleegd met de opstalverzekeraar en diens expert. Maar een paard dat stormt en een meisje dat wil trouwen zijn niet tegen te houwen, om maar in stormachtige termen te blijven. De expert was dus niet tot een ander oordeel te bewegen. Er kon geen cent bij, zo vond hij. Hij was van mening dat er maar een arbitrage plaats moest vinden. Even uitleggen: Arbitrage is een alternatief voor een procedure bij de rechtspraak. Een onafhankelijke derde deskundige uit een branche doet een bindende uitspraak over het conflict.

Onzinnig

Claimshulp.nl wees hem er op dat een arbitrageprocedure kostentechnisch gezien onzinnig was gezien het verschil tussen beide standpunten. Een dergelijke procedure kost extra tijd en een extra expert. In de regel is hieraan een kostenverhoging van minimaal € 2.500,00 verbonden, nog los van de expertisekosten tot aan de arbitrage. En de verzekeraar moet al deze kosten betalen. Roelof Radstaake, redelijk als altijd,  deed nog een laatste aanbod om het verschil in vergoeding tussen beide experts te delen en zo de kosten verslindende arbitrage te voorkomen. Maar helaas. De maatschappij expert wist van geen wijken en de kosten vond hij niet belangrijk.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *