Blog
nov 11

Waterballet waar geen muziek in zit

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een verkeerde constructiekeuze van een aannemer, een aanrijding of een plotseling gesprongen combiketel. Dat gebeurt op de meest onverwachte momenten.  Daar staat je dan. Midden in een waterballet en in de onderhandelingen met je verzekeraar zit geen muziek. Dan kun je maar één ding doen en dat is Claimshulp.nl inschakelen.

Gesprongen combiketel  

Zo komt de heer Ibrahim op maandagmiddag thuis van zijn ochtenddienst en staat meteen tot zijn enkels in het water. Het water druipt in de gang van de trap en de muren naar beneden. Boven staat de overloop blank. Een waterballet waar het hele gezin totaal van in paniek raakt. Een kort onderzoek wijst uit dat de toevoerleiding van de koud water leiding bij de combiketel is gesprongen. Koelbloedig draait Ibrahim de hoofdkraan dicht en prijst de dag dat hij heeft gekozen voor een tussenpersoon. Deze belt meteen naar de verzekeraar en vraagt om toestemming om een loodgieter te bellen. Er moet namelijk wel gehandeld worden. Een uurtje later staat de loodgieter voor de deur en herstelt de leiding. De eerste paniek drijft weg.

Inboedelschade

Maar dan moet de inboedelschade opgenomen worden. Verzekeraar schakelt een expert in. Quote: ,,De muren zijn mooi opgedroogd hoor. Een likje verf hier en daar en ze zijn weer als nieuw.’’ En op de opmerking van Charlotte Ibrahim dat er dan kleurverschil zal ontstaan en dat ze daar echt niet blij mee is: ,,Dat is niet anders, dat nemen jullie maar voor lief. En trouwens, de vloerbedekking op de trap is toch zo goed als versleten en die neem ik mee in de begroting voor de dagwaarde. Het schilderwerk aan het plafond neem ik wel mee in de berekeningen. Dat is het dan weer. Goedemiddag.’’ De vloerbedekking op de trap ligt er net een jaartje.

Schadebedrag

De expert stelt het totale schadebedrag vast op € 2.500,00. Daar zit volgens de heer Ibrahim geen muziek in. Nieuwe vloerbedekking en schilderwerk om alles er weer knap uit te laten zien zouden ze absoluut niet redden van dit bedrag. De buurman had na een ‘gevalletje waterschade’ de hulp van Claimshulp.nl ingeschakeld en dit was heel erg goed afgelopen. Dus Ibrahim belt Claimshulp.nl.

Contra-expert

Roelof Radstaake van Claimshulp.nl schakelt een contra-expert in.  Definitie: ‘Daar waar de schade-expert uitsluitend bezig is met het vaststellen van de schade ten dienste van een verzekeraar, behandelt een contra-expert elk onderdeel van een schadeclaim ten dienste van een gedupeerde.’

De contra- expert komt langs en bekijkt de schade nogmaals. Het is namelijk ook zo dat schade door water ná het drogen van de aangetaste vloeren en muren pas goed zichtbaar is. Er wordt een nieuwe schadestaat opgesteld en deze wordt besproken met meneer en mevrouw Ibrahim én met hun verzekeraar. Verzekeraar geeft natuurlijk niet meteen toe. Maar na wat steggelen over en weer komt een schadevergoeding op tafel van ruim € 4.800,00. Want je hoeft als verzekerde geen kleurverschil op de muren te accepteren. En de vloerbedekking was zo goed als nieuw. Deze moet op basis van nieuwwaarde worden vergoed als deze niet onder de 40% van de nieuwwaarde komt op basis van ouderdom.  ‘Versleten’ was de vloerbedekking in de ogen van de expert alleen. ‘Versleten’, is natuurlijk een hartstikke subjectief gegeven en mag daarom niet als afschrijvingsregel gebruikt worden.

Huis op orde

Mevrouw en meneer Ibrahim vinden het nog steeds onverklaarbaar en erg vervelend dat die toevoerleiding is gesprongen. Maar zoals gezegd: dat kan gebeuren. Daar ben je voor verzekerd. Ze zijn wél blij met het nieuwe vastgestelde bedrag. Het huis kan weer netjes en op orde worden gebracht.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *